Županijska lučka uprava Mali Lošinj
County Port Authority Mali Losinj

φ = 44º 32,2’ N - λ = 014º 28,2’ E

PROJEKT DOGRADNJA PRISTANA I TRAJEKTNE RAMPE U LUCI SUSAK III. i IV. FAZA

Lučko područje sastoji se iz obalnog/kopnenog dijela i pripadajućeg akvatorija. Luka se sastoji iz op.-zaštitnog lukobrana, operativnog gata i obale za privez brodica.

Operativni – zaštitni lukobran je dužine 150 m, dubine na dijelu glave od 2 – 4 m, kapaciteta priveza 2 manja broda. Op. gat je dužine 50 m, širine 11 m, te dubine uz gat 1,5 do 3 m i kapaciteta priveza 3 manja broda ili 15 brodica. Svi dijelovi luke su gradnje masivnog tipa od kamena i betona te su u dobrom stanju za uporabu. Luka je opremljena napravama priveza, lučkim svjetlom i navozom za brodice. Luka ima priključak na prometnicu naselja, elektriku i telefon.

Projekt „Dogradnje pristana i trajektne rampe u luci Susak I. i II. faza“ je završen u kolovozu 2018.g. Isti pruža mogućnost adekvatnog priveza linijskim brodovima(ro-ro i hsc brodovima), a i osigurava dovoljan broj mjesta za komunalne vezove.

Trenutno se ažurno nastavlja s pripremom dokumentacije za III. i IV fazu istoimenog projekta.  Projektom dogradnje pristana i trajektne rampe u luci Susak III. i IV. faza produžit će se postojeći tek izgrađeni pristan u III. fazi za 70 metara, a u IV. fazi za 62 metra koja će i ujedno biti izgrađena kao nepropusna građevina.

Navedeno će maritimno poboljšati stanje u samoj luci i u „bazenu“ novoizgrađene rive koja je izgrađena u I. i II. fazi, a predstavlja bolji i sigurniji vez za domicilno stanovništvo i nautičare u tranzitu. Isto tako omogućit će se uvjeti pristajanja 2 veća broda u nacionalnom i/ili međunarodnom prometu na pristan.

Zasigurno, protok putnika višestruko će se uvećati. Novoizgrađeni pristan je opremljen; elektro-ormarima, rasvjetnim stupovima i rasvjetnim tijelima, „pametnim“ klupama, te mobilnim uredom.

Osnovni ciljevi projekta su: 

  1. održivi razvoj otoka i opstanak stanovnika na otoku Susku,
  2. razvoj prometne infrastrukture i valorizacija pomorskog dobra,
  3. razvoj prometnog pravca i logistike,
  4. osiguranje dostatnog broja komunalnih vezova,
  5. zapošljavanje, odnosno otvaranje novih radnih mjesta.

 

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.

Midas