Županijska lučka uprava Mali Lošinj

Županijska lučka uprava Mali Lošinj - County Port Authority Mali Losinj

Županijska lučka uprava Mali Lošinj

Opći uvjeti zaštite osobnih podataka temelje se na odredbama Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka EU 2016/679 (General Data Protection Regulation - GDPR) i Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/2018) te korisnicima ovih web stranica pružaju informacije o načinu prikupljanja, korištenja, zaštite, ispravaka i brisanja njihovih osobnih informacija. Poveznica za uvjete zaštite osobnih podataka dostupna je na naslovnici i svakoj pod-stranici ovih web stranica.

Osobni podaci korisnika

U ovim uvjetima zaštite osobnih podataka pojam ‘osobni podatak’ podrazumijeva svaki podatak temeljem kojeg se korisnik može identificirati: ime i prezime, datum rođenja, e-mail adresa, poštanska adresa, telefonski broj, IP adresa i sl. podaci.

Za pristup sadržajima ovih web stranica nije potrebna registracija korisnika niti se korisnik za pristup sadržajima treba prijavljivati na web stranicu. Ove web stranice mogu se stoga koristiti bez otkrivanja identiteta korisnika.

Kolačići na web stranici

Ova web stranica koristi kolačiće za upravljanje autentifikacijom, navigacijom i drugim funkcijama te dijeli informacije s trećem stranama čije aplikacije koristi.

Molimo da prije korištenja web stranice pročitate informacije o vrsti kolačića, njihovoj svrsi i mogućnostima brisanja na stranici s informacijama o kolačićima.

Poveznice / linkovi trećih strana

U nekim sadržajima ovih web stranica objavljene su web poveznice / linkovi za treće strane tj. njihove web stranice. Nastojimo pažljivo odabrati web stranice na koje upućujemo korisnika, vodeći računa da one budu relevantnog i kvalitetnog sadržaja, no ne možemo dati nikakva jamstva u pogledu zaštite osobnih podataka na tim stranicama, niti preuzeti bilo kakvu odgovornost za sadržaj tih stranica.

Ovi uvjeti zaštite osobnih podataka odnose se isključivo na ove web stranice. Web stranice trećih strana imaju svoje neovisne uvjete zaštite osobnih podataka te je obveza korisnika upoznati se s njima prilikom posjete tim web stranicama.

Kako se koriste prikupljeni osobni podaci

Vaše podatke koristimo kako bismo vam pružili najbolje moguće iskustvo prilikom korištenja ovih web stranica i naših usluga.

Prikupljeni podaci koriste se za autentifikaciju, prikupljanje anonimnih statističkih podataka i poboljšanje usluga koje web stranica pruža.

Podaci se također koriste u svrhu pružanja usluge komunalnog veza na način da se korisnicima omogućava kontakt putem online obrasca za upit za komunalni vez. Premda se na ovoj web stranici ne vrši registracija korisnika koja prikuplja nikakve osobne podatke korisnika, obrasci za upit za komunalni vez prikupljaju sljedeće osobne podatke:

  • Ime i prezime
  • OIB
  • Adresa
  • Telefon
  • E-mail
  • Registracijska oznaka plovila
  • Skenirani preslik osobne iskaznice
  • Skeniranu plovidbenu dozvolu
  • Preslik dokaza o vlasništvu nekretnine

Navedeni podaci prikupljaju se i koriste isključivo u svrhu pružanja usluge komunalnog veza putem online komunikacije kako bi se korisnicima izašlo u susret i omogućilo da informacije i upit dostave bez direktnog dolaska u prostorije Županijske lučke uprave Mali Lošinj.

Prikupljene informacije koriste isključivo zaposlenici Županijske lučke uprave Mali Lošinj u svrhu osiguranja usluge komunalnog veza, uz poštovanje prava na privatnost i uz zaštićenu pohranu prikupljenih podataka u uredu Županijske lučke uprave Mali Lošinj koji je zaštićen alarmnim sustavom.

Prikupljeni osobni podaci pohranjeni su tijekom vremenskog perioda neophodnog za osiguranje usluge komunalnog veza i u skladu sa zakonskim propisima.

Ova web stranica ne prodaje niti na bilo koji drugi način prenosi osobne podatke korisnika trećim stranama.

Zaštita osobnih informacija

Ova web stranica temelji se na Joomla CMS besplatnom sustavu za upravljanje sadržajima web stranica. U stvaranju ovog sustava sudjeluje puno volontera koji nastoje sustav održati sigurnim te se sustav stalno razvija u formi njegovih novijih i sigurnijih verzija. Nove verzije sustava pružaju veću zaštitu i sigurnost web stranica te stoga redovno nadograđujemo sustav sa svakom novoobjavljenom Joomla CMS verzijom. Web stranica koristi sigurnosne mjere zaštite podataka ugrađene u Joomla CMS sustav.

Postupak u slučaju neovlaštenog pristupa osobnim podacima

Vlasnik web stranice vodi računa o i odgovoran je za ažurnost Joomla CMS verzije web stranica kako bi se osigurala sigurnost prikupljenih osobnih podataka i spriječio sigurnosni upad i zlouporaba osobnih podataka korisnika.

Nijedan CMS sustav nije 100% siguran od sigurnosnih rizika i upada no Županijska lučka uprava Mali Lošinj poduzima sve dostupne mjere za pružanje sigurnih web stranica.

U slučaju sigurnosnog upada koji bi dopustio neovlašteni pristup osobnim podacima korisnika, vlasnik web stranica će sukladno odredbama Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (General Data Protection Regulation - GDPR) sve korisnike i Agenciju za zaštitu osobnih podataka (AZOP) koja je nadležna za nadzor primjene ove Uredbe obavijestiti o neovlaštenom upadu u zakonskom roku od 72 sata.

Izmjene uvjeta zaštite osobnih podataka

Ovi uvjeti zaštite osobnih podataka odnose se samo na podatke prikupljene na ovoj web stranici a ne na osobne podatke prikupljene izvan nje.

Županijska lučka uprava Mali Lošinj zadržava pravo izmjene ovih uvjeta zaštite privatnosti bez prethodne najave.

Izmjene će biti objavljene na samoj web stranici. Preporučamo svim korisnicima da redovno provjeravaju sadržaj ovih web stranica i uvjete zaštite osobnih podataka.

Foto galerija

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.